Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:


Soorten nagelstyling

Uiteraard kan uw lokale nagelsalon u voorzien van het beste en meest professionele advies over nagelverzorging, maar om u vast wat algemene informatie mee te geven, behandelen we hieronder het onderwerp kunstnagels en hopen u hiermede een basisinformatie te verstrekken zodat u enigszins voorbereid op zoek kunt gaan naar de meest geschikte nagelspecialist bij u in de buurt.

Alvorens in te gaan op de verschillen tussen Gel en Arcyl nagels eerst wat achtergrond informatie over nagels.
Nagels groeien 0,1mm per dag en de nagelplaat bestaat uit drie lagen: de hoornlaag (schubbenlaag), de keratinelaag (sponslaag) en de ephiteellaag (onderste laag). De nagel heeft een functie, namelijk die van het beschermen van de zenuwuiteinden in de vingertoppen. Lang, lang geleden stelde nagels de mens in staat om wortels, knollen en aardappels uit de grond te graven. Tegenwoordig hebben we daar gelukkig machines en supermarkten voor en liggen die tijden ver achter ons. Tegenwoordig laten we nagels niet meer groeien om praktische reden maar omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is. En die mooie vrouwelijke nagels, dat is toch wel waar we ons in dit artikel op willen concentreren. Als nagels zwak of breekbaar zijn worden kunstnagels over de bestaande nagels gezet. Doorgaans zijn dit Gel of Acryl nagels, maar er zijn ook andere, echter minder vaak toegepaste kunstnagel, bijvoorbeeld fiberglasnagels. We beperken ons tot de meeste voorkomende soorten kunstnagels, die van Gel en Acryl.

Gelnagels

Gelnagels worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de nagels, bij het verlengen van de nagels wordt gebruik gemaakt van tips. Tips zijn verlengstukjes van plastic. De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel is hiervan is dat de nagels makkelijk gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden. De gel is geurloos (in tegen stelling tot acryl) en is (meestal) hypoallergeen.

Het zetten van gelnagels

De nagelstyliste gaat bij het zetten van gelnagels als volgt te werk:
Als eerste zullen de handen worden gedesinfecteerd waarna de nagelriemen worden losgemaakt. Om er voor te zorgen dat de tip / kunst nagel goed hecht wordt de nagel eerst vetvrij gemaakt. De tip wordt geplaatst en op de gewenste lengte geknipt. Met een vijltje wordt het randje van de tip gevijld totdat de tip en de nagel allemaal dezelfde lengte hebben en de nagel en de tip 1 geheel vormen. Nu kan de gel op de nagel worden aangebracht. Doorgaans worden er 3 laagjes gel aangebracht welke onder een speciale UV lamp worden uitgehard. Afhankelijk van de gewenst look wordt er als laatste laag een blanke gel laag of colorgel laag aangebracht, of een nail art print. Voor french manicure wordt gebruik gemaakt van een witte (blanke) laag. De colorgel is als vervanging van nagellak. Nailart zijn de kleine kunstwerkjes op de nagels. De mogelijkheden met nailart zijn eindeloos. Een creatieve nagelstyliste gebruikt voor haar nailart creaties glittergels, colorgels, acrylverf, steentjes en glitterpoeder. Als de gel uitgehard is wordt er met een vijltje het uiteindelijke model gevijld en de nagel wordt gepolijst. Voor de verzorging van de nagelriemen worden deze ingesmeerd met een crème. Als de nagelstyliste klaar is met je nagels hoef je je nagels dus niet meer te lakken en je nagels blijven een week of 3 – 4 mooi. De tijdsduur voor de behandeling is ongeveer 1,5 uur en de kosten bedragen zo’n 50 tot 65 Euro. Na een week of 3 – 4 zullen de nagels uitgroeien en kan je deze uitgroei met gel weer laten opvullen bij de nagelstyliste, de kosten hiervan zijn zo’n 30 Euro. Uiteraard zijn afwijkingen van deze tarieven mogelijk door verschil in kwaliteit en duur van de behandeling en de gebruikte materialen.

Acrylnagels

De toepassing van acrylnagels is hetzelfde als die van gelnagels, namelijk het verstevigen en verlengen van de nagels. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletjes. Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit. De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acryl nagels zijn dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Het zetten van acrylnagels

De nagelstyliste gaat bij het zetten van acrylnagels als volgt te werk:
Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden de nagelriemen worden teruggeduwd. De nagels worden verlengt met een tip. Als het nagelbed te kort is zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon. Na het schoon en vetvrij maken van de nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uithard zullen de nagels worden gevijld en gepolijst worden. Voor de afwerking wordt nagellak gebruikt.
Na een week of 2 – 4 zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten opvullen. De nagelstyliste zal waar nodig de oude acryl vervangen met een nieuwe laag en er voor zorgen dat het acrylnagel weer aansluit aan de nagelriem.
De kosten voor het zetten van acrylnagels bedragen ongeveer 50 tot 65 Euro, de kosten voor het opvullen zijn rond de 30 Euro. Ook hier geldt: Uiteraard zijn afwijkingen van deze tarieven mogelijk door verschil in kwaliteit en duur van de behandeling en de gebruikte materialen.

Tips voor verzorging van kunstnagels

Tot slot een aantal tips voor de verzorging van gel en/of acryl nagels.
Gebruik handschoenen als je gaat schoonmaken met bijtende middelen zoals ammonia, spiritus en antikalk middeltjes om te voorkomen dat de acrylnagels oplossen en loslaten.
Gebruik nagellak remover zonder aceton, dit lost namelijk acryl op.
Gebruik dagelijks nagel olie om de kunstnagels mooi en in conditie te houden.
Laat kunstnagels altijd door de nagelstyliste verwijderen zodat je ook na je kunstnagels mooie nagels behoudt.

Ondeskundig zetten van kunstnagels kan grote ellende veroorzaken. Zo kunnen nagels bijvoorbeeld zwart worden en zelfs afvallen door gebruik van verkeerde acryl soorten en er kunnen ontstekingen ontstaan. Het is daarom verstandig om bij een nagelstyliste te informeren of zij bij een opleidingsinstituut een examen heeft behaald, ook al zijn de diploma’s niet erkend, het geeft toch aan dat iemand weet waarmee zij bezig is. Als een nagelstudio al voor een langere tijd gevestigd is dan is dit ook een goede indicator om te bepalen of iemand wel of niet een professional is.

Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:

Zoek een manicurestudio bij u in de buurt »


Lees een ander artikel »Andere artikelen

Manicure behandelingen
Lees verder


Zoek naar een manicurestudio in de buurt